Uzbunjivaču iz Krušika ukinut kućni pritvor

Izvor: VOA, 18.Dec.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbunjivaču iz Krušika ukinut kućni pritvor

Viši sud u Beogradu procenio je u sredu da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću izrečena mera kućnog pritvora i ukinuo mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta. Nekoliko desetina građana okupljenih ispred Palate pravde radi podrške Obradoviću čekalo je saopštavanje odluke Višeg suda. "Iz obrazloženja odluke proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera", navodi se u saopštenju suda. Protiv rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu. Oglasio se i zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova uputio urgenciju za pojašnjenje pravnog osnova hapšenja Aleksandra Obradovića, kao i pitanja u vezi sa merama i radnjama prilikom njegovog privođenja u krugu fabrike "Krušik" u Valjevu 18. septembra. Okrivljenom Aleksandru Obradoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela odavanje poslovne tajne, a kućni pritvor mu je određen je na inicijativu republičkog javnog tužioca.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinut kućni pritvor Aleksandru Obradoviću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2019

Viši sud u Beogradu je u sredu Aleksandru Obradoviću, uzbunjivač iz fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu, ukinuo meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta. Ovu odluku Obradovićeve pristalice dočekale su ispred Palate pravde.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.