Uzbuna u Ramali: Izrael sprema rat protiv Palestinske samouprave

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 00:21

Uzbuna u Ramali: Izrael sprema rat protiv Palestinske samouprave

Neimenovani zvaničnik Palestinske samouprave (PA) rekao je za Tajms of Izrael da je tvrdnja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua izazvala uzbunu u Ramali.

Netanijahu je ranije ove nedelje rekao da se Izrael priprema za mogućnost rata sa bezbednosnim snagama PA.

Odabrani citati iz svedočenja iza zatvorenih vrata koje je Netanijahu izneo pred Odborom za spoljne poslove Kneseta u ponedeljak su procurili na televiziji Kan.

Oni su otkrili da je Netanijahu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo postavljeno potanje o tome da li je Izrael spreman za scenario u kojem bezbednosne snage PA prestanu da rade na gušenju Hamasa i drugih terorističkih elemenata na Zapadnoj obali i umesto toga usmere svoje oružje na Izrael.

Netanijahu je odgovorio da je Izrael svestan ovog potencijalnog scenarija i da se već priprema za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.