Uzbuna na jugu Srbije, vanredno u Vlasotincu VIDEO

Izvor: Mondo, 02.Dec.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna na jugu Srbije, vanredno u Vlasotincu VIDEO

Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega.

Foto: Anadolija/Ales Beno

Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Vlasotince, u mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kruševica i Sredor.

Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine.

Od 30. novembra do 1. decembra došlo je do izlivanja bujičnih potoka, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima i do prekida saobraćaja, navodi se u saopštenju na sajtu opštine.

Pogledajte snimak (Infodesk Vlasotince):



Izvor: youtube

Poplave paralisale Albaniju (VIDEO, FOTO)

Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, u petak je došlo i do prekida i u vodosnabdevanju.

Sutra će se beleti Srbija, i do 20 cm snega!

Štab za naredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije, kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

U vlasotinačkom "Vodovodu" kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će voda moći da se koristi u tehničke svrhe, dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi higijensku ispravnosti.

Do tada će u Vlasotincu i okolnim mestima kružiti tri cisterne koje će snabdevati stanovništvo i institucije pijaćom vodom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.