Užasno što sa ZSO zastrašuju albanski narod

Izvor: B92, 02.Okt.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Užasno što sa ZSO zastrašuju albanski narod"

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je da ZSO nije nikakva pretnja albanskom stanovništvu i da je njen cilj zaštita Srba u pokrajini.

"Pre svega mislim da je užasno što neki političari u Prištni zastrašuju albanski narod Zajednicom srpskih opština. To što će Srbi imati kroz tu zajednicu kroz više prava, ne znači da će bilo ko drugi imati manje prava", rekao je Đurić za RTS.

On je rekao da 120.000 Srba na Kosovu, što je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trećina nekadašnjeg broja srpskog stanovništva u toj pokrajini, treba da imaju šansu da opstanu, a da će ZSO "tu šansu da im pruži".

Đurić je istako da je za Beograd važno to što je ovih dana "iz usta najviših zvaničnika zaduženih za našu zemlju" rečeno da je 25. decembar rok za usvajanje statuta ZSO.

"To je poruka za one koji sa manje želje pristupaju tom procesu, a ne nama. EU je garant tih sporazuma i mi smo potpuno spremni da radimo na sprovođenju onoga što je dogovoreno", dodao je Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.