Užasni napadi; U Gazi se broje se mrtvi

Izvor: B92, 18.Dec.2023, 10:27

Užasni napadi; U Gazi se broje se mrtvi

IDF pokrenuo tokom protekle noći nove napade širom Pojasa Gaze u kojima je poginuo veliki broj Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze.

"U jučerašnjem izraelskom udaru na izbeglički kamp Džabalija na severu Pojasa Gaze, poginulo je 90 Palestinaca", navodi se u saopštenju palestinskog ministarstva zdravstva, prenosi Rojters.

U izraelskom raketnom napadu na jednu porodičnu kuću poginule su 24 osobe, saopštio je radio Hamas Aksa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Verujemo da je broj mrtvih ispod ruševina ogroman, ali ne postoji način da se žrtve pronađu i izvuku zbog intenziteta izraelske vatre", rekao je u telefonskom razgovoru sa izveštačem Rojtersa portparol palestinskog ministarstva zdravstva.

U Deir al-Balahu, u centralnoj Gazi, lokalni medicinski radnici su potvrdili da je poginulo 12 Palestinaca, a više desetina ih je ranjeno, dok su u Rafi, na jugu palestinske enklave, u izraelskom vazdušnom napadu na jednu porodičnu kucu poginule najmanje četiri osobe.

"Ljudi su požurili da spasu zarobljene ispod ruševina. Zvuk eksplozije bio je snažan kao zemljotres", rekao je za Rojters jedan očevidac koji živi u blizini.

Izraelska tenkovska granata pogodila je zgradu porodilišta u bolnici Naser u Kan Junisu i usmrtila 13-godišnju devojčicu, izjavio je Ašraf Al-Kidra, portparol ministarstva zdravstva u Gazi.

Papa Franja je u nedelju ponovo sugerisao da Izrael koristi taktiku terorizma u Pojasu Gaze, izrazivši žaljenje zbog pogibije dve hrišćanke koje su se, prema navodima rimokatoličke Jerusalimske patrijaršije, sklonile u parohiju Svete porodice u Pojasu Gaze, gde ih je ubio izraelski snajperista.

Izraelska vlada je saopštila da je delovala isključivo po ekstremističkim ciljevima i da preduzima vanredne mere da bi se izbegle žrtve među civilima.

Palestinski zdravstveni zvaničnici tvrde da je oko 19.000 Palestinaca ubijeno od početka sukoba Izraela i Hamasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Serija izraelskih udara širom Gaze tokom noći: U napadu na kamp Džabalija ubijeno 90 Palestinaca, u Kan Junisu pogođeno porodilište, stradala devojčica

Izvor: Blic, 18.Dec.2023

Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su tokom protekle noći nove napade širom Pojasa Gaze u kojima je poginuo veliki broj Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.