Užas se nastavlja: Ubijeno osam civila, među njima i deca

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 19:42

Užas se nastavlja: Ubijeno osam civila, među njima i deca

Najmanje osam palestinskih civila, uključujući decu, ubijeno je, a na desetine povređeno danas popodne u seriji izraelskih vazdušnih napada na stambena naselja.

Napadnuta su naselja u gradu Zavidi u centralnoj Gazi, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Palestinski Crveni polumesec potvrdio je da su u Kan Junisu, u južnoj Gazi, izraelske okupacione snage pritvorile 12 članova te organizacije, među kojima sedam osoba koje su privedene iz bolnice Al-Amal, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pridružene Crvenom polumesecu pre više od nedelju dana, prenosi agencija WAFA.

Crveni polumesec pozvao je međunarodnu zajednicu da interveniše i izvrši pritisak na izraelske vlasti da odmah oslobode pritvorene pripadnike te organizacije i obezbede zaštitu njihovim timovima koji rade u Pojasu Gaze.

Ranije danas, ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je izraelska vojska počinila devet masakra nad porodicama u Pojasu Gaze tokom prethodna 24 sata, pri čemu su ubijena 83 civila i ranjeno 125. U saopštenju se navodi da je određen broj ljudi još uvek zarobljen ispod ruševina i na ulicama širom enklave, pošto izraelske okupacione snage sprečavaju dolazak timova hitne pomoći i civilne odbrane u više oblasti gde su raspoređene kopnene izraelske trupe.

Broj poginulih u izraelskoj agresiji na pojas Gaze od 7. oktobra sada je porastao na dokumentovanih 28.858, uz 68.677 povređenih, naveli su iz ministarstva zdravlja u Gazi.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.