Uz ovaj trik palačinke vam više nikad neće ispasti žilave

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2018, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz ovaj trik palačinke vam više nikad neće ispasti žilave

Otkrivamo vam kako da napravite palačinke koje se tope u ustima.

Palačinke su jedan od deserata koji se najčešće pravi, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance, dobićete nikad mekanije palačinke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanceta koje umutite u smesu, a belance stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanca) i dobro ih promešali, belanca umutite u šne (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.

3. Šne zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.