Uz kuma slavili nova Zaveštanja

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz kuma slavili nova "Zaveštanja"

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske organizovalo je i ove godine Oktobarske susrete, manifestaciju koja je postala tradicija i koja je nedavno okupila brojne prijatelje, književnike iz cele Evrope.

Da slave pisanu reč došli su između ostalih i članovi literarnih udruženja iz Minhena, Štutgarta i Frankfurta, ali i pojedinci, a niko od njih se nije obazirao na brojne kilometre koje su prešli do Minhvilena gde je skup održan. Po običaju je predstavljen i zbornik radova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Zaveštanje".

Bilo je to 14. izdanje "Zaveštanja", a u to ime specijalni gost večeri bio je i kum zbornika Mišo Jelić Grnović. Ovaj svestrani umetnik, novinar i pedagog poreklom sa Banije, pre 14 godina dao je ime zborniku radova koji objavljuje Udruženje srpskih pisaca Švajcarske (USPŠ). Tim povodom je Milisav Đurić, predsednik USPŠ proglasio Grnovića počasnim članom udruženja i uručio mu člansku knjižicu.

Posle toga su predstavljeni članovi udruženja i gosti čija su dela objavljena u zborniku, a potom i gosti, književnici iz čitave Evrope. Te večeri predstavljena je i nova knjiga mr Živka Markovća koji će uskoro održati i svoju promociju. Program je vodila Violeta Aleksić, a druženje se nastavljeno uz bogatu večeru, koju su pripremili članovi uprave Srpskog demokratskog kluba iz Minhvilena. U ime svih, Milisav Đurić je na gostoprimstvu zahvalio domaćinu, Gordanu Krajišniku predsedniku SDK iz Minhvilena i poklonio mu primerak "Zaveštanja".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.