Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz Izvor su svi razigrani

Među zemljacima u Rurskoj oblasti godinama već važi nepisano pravilo da kad požele lepu zabavu, onda odlaze na one koje priprema KUD Izvor iz Reklinghauzena.

Razigrano kolo iz Požege sa brojnim koreografijama je krunisalo noć Izvora. Posebna atrakcija nezaboravne noći Izvora je bio nastup seniorske grupe Kola. U zavičajnom folklornom kolažu igrali su za svoje Izvornjake i prisutne u hali kojih je bilo više od 350.

Čulo se nadaleko za Izvor i tim povodom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rođendanskom slavlju bile su i diplomate iz Generalnog konzulata Srbije u Diseldorfu. Generalni konzul Branislava Perin-Jarić i vicekonzul Jelena Tomović- Bajić su sa porodicama uživale u jubilarnom slavlju Izvora. Uputile su srdačne čestitke domaćinima sa željom da istim tempom nastave dalje.

Umetnički rukovodioci Razigranog kola Ljubica i Mladen Majstorović vratili su se u zavičaj puni utisaka. Rekli su da je bilo prelepo i da jedva čekaju novi susret u Požegi.

U goste je stigao i protojerej-stavrofor Branislav Čortanovački. Kao primer je istakao slogu članova Izvora i poželeo da takvi ostanu.

Dodeljena su brojna priznanja i pohvale, a o plodonosnoj saradnji Izvora i Razigranog kola iz Požege biće lepa priča u jednom od sledećih brojeva "Vesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.