Uz Goluboviće u dobru i zlu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz Goluboviće u dobru i zlu

Znajući da su porodici u kojoj ima mnogo dece potrebe velike, naš plemeniti čitalac Bogdan Jeftić iz Beograda nastavlja neumorno da pomaže jedanaestočlanu porodicu Golubović iz Popovca kod Paraćina.

Učinio je to nedavno ponovo šaljući pomoć od 10.000 dinara na njihovu kućnu adresu. To, međutim, nije sve. I humana gospođa Vukana iz Ćuprije je mislila na Goluboviće poslavši im garderobu, a koja im je i letos poslala obuću i odeću. O ovom divnom gestu sugrađana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su priču o Golubovićima pročitali na našem portalu Vesti-online, obavestila nas je majka Vesna, poželevši da im se od srca zahvali.

- Želimo im sve najbolje. Obradovali su nas i iznenadili neizmerno. Činjenica je da nama stvarno svaka pomoć znači, posebno sada kada moramo da plaćamo kiriju i račune, a posla tokom zime nema ni za lek. Deci uvek nešto treba, posebno tokom jesenjih dana, vreme prehlada i virusa kad su i lekovi veliki izdatak. Teško nam pada to što sami ne možemo da zaradimo dovoljno za nas. Kad bismo uspeli da nađemo posao, ili makar jedno od nas, odmah bi nam svanulo. Ne može se živeti od povremenih poslova. A da ne pričam kako bismo se radovali kad bismo uspeli da imamo svoje parče zemlje i neku kućicu, da budemo svoji na svome. Nadam se da ćemo nekada dosanjati i taj san. Za sada sve ostaje isto. Još jednom Bog pomogao svima onima koji nam pomažu. Hvala za sve bezbroj puta - poručila je Vesna.

Istina, Golubovići već nekoliko godina žive podstanarskim životom, a dodatni teret je to što nemaju nikakvog sigurnog posla za Vesnu i njenog supruga Gorana. Jedini mesečni prihod im je nešto malo preko 20.000 dinara socijalne pomoći, što nije dovoljno da se nahrane svi mlađani studenti, srednjoškolaci i osnovci. Kad ima posla, svi idu u nadnicu ne bi li se izborili za najosnovnije, to međutim, nije nikakva sigurnost za ovako veliku porodicu.

A kako su nedavno dobili rešenje od Centra za socijalni rad u kome piše da će ubuduće morati da izdvajaju polovinu od ukupnog iznosa kirije koja je 200 evra, to je strah za budućnost postao veći. Iznos od 100 evra za stanarinu, za njih je preveliki obzirom na situaciju. Istina, pre samo dva meseca Golubovići su dobili dve značajne donacije iz Nemačke i Australije, od kojih su opremili decu za školu, a deo novca ostavili upravo za račune i nepredviđene situacije.

- Zima će doći i proći, potrošiće se i novac koji smo dobili upravo na ime kirije i računa. Bar neko vreme ćemo biti mirni, ali ostaje veliko pitanje šta ćemo raditi posle toga. Zbog te brige još nemamo miran san. Šta će biti, ostaje Božja volja - kazala je zabrinuto majka Vesna.

- Imamo samo socijalnu pomoć. U nadnicu idemo kad god nas neko zove. Nekad dobijemo novac, nekad dobijemo nešto hrane, što nama takođe znači. Snalazimo se, ali sve to nije dovoljno. Posebno hladan tuš stigao je sa rešenjem da ćemo morati da plaćamo kiriju jer onog trenutka kada više ne budemo u mogućnosti da izdvojimo novac za kiriju morali bismo da se vratimo u kolektivni smeštaj, a tamo uslovi nisu za život. Prozora nema, vlaga je ogromna. Svi bismo se porazboljevali - rekla je Vesna.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.