Uvredljivi grafiti u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvredljivi grafiti u Somboru

SOMBOR -

Policija u Somboru intenzivno traga za nepoznatim počiniocima, koji su pisanjem uvredljivih grafita na nekoliko mesta u tom gradu, izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Somboru.

Sinoć, oko 22.40 časova, na kući devetnaestogodišnjeg Somborca Đ.N. nepoznata osoba ili više njih razbila je prozor, a na zidu nacrtala kukasti krst i ispisala grafite preteće sadržine.

Iste večeri, policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službenici su na zgradi Jevrejske opštine otkrili grafit ispisan auto lakom i kukasti krst, a išarano je i vozilo Jevrejske zajednice, koje je bilo parkirano ispred zgrade.

Protiv nepoznatog izvršioca ili više njih biće podneta krivična prijava, navedeno je u saopštenju.

Egereši: Uvreda za sve građane

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je danas osudio ispisivanje fašističkih parola na kancelarijama Jevrejske crkvene opštine u Somboru i u romskom naselju u tom gradu.

Egereši je u saopštenju za javnost pozvao policiju i tužilaštvo da preduzmu sve neophodne mere kako bi počinioci u što kraćem roku bili identifikovani i kažnjeni.

On je izrazio posebnu zabrinutost zbog činjenice da je reč o ponovljenom incidentu, jer je i pre dve nedelje fasada Jevrejske crkvene opštine u Somboru bila ispisana porukama i simbolima mržnje, kao i pozivima na istrebljenje.

"U multinacionalnoj, multikulturalnoj i višejezičnoj Vojvodini, ovakvi događaji su nedopustivi. Uveren sam da ovakvi incidenti duboko vređaju sve naše građane, a ne samo one na koji se grafiti odnose", naveo je Egereši.

On je zatražio brzu i efikasnu reakciju i policije i tužilaštva, kao i najstrože kazne za počinioce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.