Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uveren da će ga proglasiti nevinim

Priština -- Ramuš Haradinaj izrazio uverenje da će ga Haški tribunal proglasiti nevinim u sudskom procesu koji će početi 5. marta.

"Mislim da ću imati uspeha, jer znam da će istina pobediti", rekao je u Prištini Haradinaj na vanrednom sastanku sa najvišim organima svoje stranke, Alijanse za budućnost Kosova.

Haradinaj, koji se nalazi na privremenoj slobodi, u ponedeljak će iz Prištine otputovati u Hag, gde ga čeka nova optužnica o kojoj treba da se izjasni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je optužen u 37 tačaka za ratne zločine protiv Srba, drugih nealbanaca i Albanaca koja je smatrao nelojalnim.

Članovima AZBK-a Haradinaj je poručio da nastave "da i u njegovom odsustvu rade za nezavisnost Kosova", jer je proces definisanja statusa Kosova na dobrom putu.

Haradinaj je bio jedan od komandanata bivše Oslobodilačke Vojske Kosova i premijer Kosova kada je Haški Tribunal podigao optužnicu protiv njega u martu 2005 godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.