Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđena prosječna oktobarska plata u BiH

SARAJEVO - Prosječna oktobarska neto plata u BiH iznosila je 837 KM i nominalno je viša za 1,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je u odnosu na decembar 2015. godine niža za 0,6 odsto.

Kao i prethodnih mjeseci, najniža prosječna neto plata, od 524 KM, bila je u djelatnostima pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 542 KM, a 546 KM u građevinarstvu, podaci su Agencije za statistiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u oktobru bila je 1.387 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.309 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.220 KM.

Prosječna bruto plata u BiH u oktobru je iznosila 1.299 KM i nominalno je niža za 0,7 odsto u odnosu na decembar prošle godine, a viša za 1,4 odsto u odnosu na oktobar 2015. godine

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.