Utvrđena naknada pogrebnih troškova penzionera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđena naknada pogrebnih troškova penzionera

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je danas visinu naknada za pogrebne troškove koja će biti isplaćivana u oktobru, novembru i decembru.

Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera ili onome ko plaća sahranu biće 28.532 dinara za korisnike penzija iz kategorije zaposlenih, 27.953 za penzionere samostalnih delatnosti i 10.671 dinara za penzionisane poljoprivrednike.

U saopštenju Fonda podseća se da se prema Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju, na ime pogrebnih troškova isplaćuje jedna i po prosečna penzija u prethodnom kvartalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.