Utvrđena Đelićeva ovlašćenja

Izvor: B92, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđena Đelićeva ovlašćenja

Božidar Đelić (FoNet)

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je odlukom utvrdio ovlašćenja potpredsednika Vlade Božidara Đelića.

Đelić će, između ostalog, imati pune ingerencije nad procesom pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije saopštila je da je odlukom premijera, donetom 16. maja, utvrđeno da će Đelić voditi i koordinirati rad ministarstava i organizacija u oblasti privrede i finansija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U njegovoj nadležnosti će biti i saradnja Vlade s međunarodnim finansijskim organizacijama, poput Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, sprovođenje Strategije za smanjenje siromaštva.

Đelić će, takođe, biti zadužen i za izradu i sprovođenje Strategije održivog razvoja Republike Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.