Utvrđen dnevni red prve sednice jesenjeg zasedanja, ministar obrazlaže zakon

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen dnevni red prve sednice jesenjeg zasedanja, ministar obrazlaže zakon

Skupština Srbije utvrdila je danas dnevni red prve sednice jesenjeg zasedanja posle višečasovnog utvrđivanja, a ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić počeo je da obrazlaže predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Utvrđivanje dnevnog reda počelo je nešto pre 11.30, završeno u nešto pre 19 časova, a obeleženo je pauzama i dugotrajnim utvrđivanjem kvoruma.

Prva pauza trajala je dva sata, a određena je jer je u sali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bilo 108 poslanika od potrebnih 126 za odlučivanje. Posle pauze usledilo je utvrđivanje kvoruma od skoro sat vremena prvo elektronskim putem, a potom prebrojavanjem poslanika "ručno" zbog kako su predsedavajući sednicom tvrdili problema sa elektronskim sistemom.

Opozicija je međutim tvrdila da nije problem u elektronskom sistemu već da vladajuća većina nema dovoljno poslanika za odlučivanje.

Poslanici opozicije su pošto je nastavljeno utvrđivanje dnevnog reda više puta ukazivali da u sali nema kvoruma.

Poslanici vladajuće većine odbili su da uvrste u dnevni red sve predloge zakona opozicije, a prihvatili predloge Vlade Srbije i to: ;Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, kao i predlozi izmena Zakona o državnim službenicima i izmena Zakona o informacionoj bezbednosti.

Na dnevnom redu je i ;utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, kao i više predloga izmena odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje su podnele Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije".

Pošto je dnevni red utvrđen ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić počeo je da obrazlaže zakone. U sali je prisustan i ministar Rasim Ljajić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.