Utajom poreza oštetili budžet Srbije za više od 13 miliona dinara

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 23:57

Utajom poreza oštetili budžet Srbije za više od 13 miliona dinara

Policija u Užicu podnela je krivičnu prijavu protiv osam osoba iz Sevojna, Užica, Požege i Beograda, osumnjičene za poresku utaju.

Osumnjičeni se terete da su oštetili budžet Srbije za više od 13.600.000 dinara, saopštila je policijska uprava u Užicu.

Sumnja se da je muškarac (46), odgovorno lice privrednog društva iz Sevojna, od 2. decembra 2017. do 18. decembra 2018. godine, na osnovu 67 lažnih faktura o nabavci i preradi sekundarnih sirovina, prebacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 41,5 miliona dinara na račune privrednog društva iz Beograda, kao i šest preduzetničkih radnji iz Beograda, Užica i Požege u kojima su odgovorna lica i ostali osumnjičeni.

Oni su na ovaj način, kako se sumnja, izbegli da obračunaju i plate porez na prihod od kapitala i porez na dobit pravnih lica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.