Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 19:44

Usvojene izmene Zakona o kulturi

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o kulturi koji se usaglašava sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti.
Prema zakonskim izmenama, Nacionalni savet za kulturu treba da obezbedi zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.
Takođe, i upravni i nadzorni odbori ustanova u kulturi treba da obezbede zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.
Poslanici su usvojili i Zakon o izmeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti kojim se utvrđuje da se za direktora bibiloteke imenuje lice koje ima visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva u kulturi i koje ispunjava druge uslove utvrđene statutom biblioteke.
Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Odluke Zajedničkog komiteta Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi broj 1/2021. o izmeni Aneksa 4 CEFTA, kojim se utvrđuje Protokol o definiciji pojma "proizvodi sa poreklom" koji je, prema rečima ministarke Tatjane Matić, od višestrukog značaja za srpsku privredu.
Matićeva je u raspravi rekla da je Zakon važan za konkurentnost privrede i izjednačavanju uslova za poslovanje na međunarodnom tržištu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici usvojili izmene zakona o kulturi i o informaciono-bibliotečkoj delatnosti

Izvor: Danas, 29.Jul.2021

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras izmene zakona o kulturi i zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.