Usvojena Strategija policije u zajednici

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Strategija policije u zajednici

Cilj Strategije policije u zajednici, koju je usvojila Vlada Srbije, je povećanje lične i kolektivne bezbednosti u Srbiji, kroz saradnju policije sa građanima, zajednicom i institucijama.

Vlada Srbije usvojila je Strategiju policije u zajednici, koja daje smernice uspostavljanju i razvoju novih načina saradnje policije sa građanima, zajednicom i institucijama. Cilj Strategije je povećanje lične i kolektivne bezbednosti u Srbiji.

Koncept policije u zajednici promoviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ideju o većem učešću zajednice i građana u policijskom odlučivanju i delovanju kao savremeni pristup bezbednosti građana, društva i države. Tom Strategijom afirmiše se novi koncept modela organizacije načina rada policije u Srbiji.

Uspostavljanje i razvoj policije u zajednici je, kako kažu u Vladi, motivisano namerama da se unapredi saradnja i zajednički rad policije i zajednice što doprinosi smanjenju konflikata, obezbeđuje bolju dostupnost pravdi i adekvatan odgovor na bezbednosne potrebe i zahteve građana uz njihovu podršku policijskom radu.

Uočeno je da u skladu sa Nacionalnom strategijom pridruživanja Srbije EU i u svim izveštajima EK za Srbiju postoji potreba za naknadnim uređenjem delovanja policije u zajednici kroz donošenje Strategije.

Usvajanjem Strategije, delovanje policije u zajednici želi se uskladiti po uzoru na primere dobre prakse članica zemalja EU, navode u Vladi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.