Usvojena Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici

Izvor: Beta, 31.Mar.2010, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici

BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - Skupština Srbije je oko pola sata posle ponoći, nakon više od 12 sati rasprave, usvojila Deklaraciju kojom osudjuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine, na način utvrdjen presudom Medjunarodnog suda pravde.

Za Deklaraciju je glasalo 127 poslanika vladajuće koalicije, dok je protiv bio 21, a jedan poslanik nije glasao. Poslanici Srpske radikalne stranke napustili su salu pre glasanja.

Rasprava o Predlogu Deklaracije, koji je podnela vladajuća koalicija, bila je prekidana čestim polemikama poslanika opozicije i predstavnika vlasti u parlamentu o potrebi donošenja jednog takvog dokumenta.

Skupština Srbije u Deklaraciji najoštrije osudjuje i sve društvene i političke procese i pojave koji su doveli do formiranja svesti da se ostvarenje sopstvenih nacionalnih ciljeva može postići upotrebom oružane sile i fizičkim nasiljem nad pripadnicima drugih naroda i religija.

Parlament Srbije Deklaracijom izražava saučešće i izvinjenje porodicama žrtava zbog toga što nije učinjeno sve da se spreči ta tragedija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuda, saučešće i izvinjenje

Izvor: Deutsche Welle, 31.Mar.2010

Skupština Srbije je noćas, nakon više od 12 sati rasprave, usvojila Deklaraciju kojom osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice 1995. godine, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde.

Nastavak na Deutsche Welle...

Usvojena Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici

Izvor: EMportal, 31.Mar.2010

Skupština Srbije noćas, posle više od 12 sati rasprave, usvojila deklaraciju kojom osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde.

Nastavak na EMportal...

Srbi u svetu cepaju pasoše zbog usvajanja Deklaracije o Srebrenici!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2010

Poznato je, dakle, da je Skupština Srbije posle ponoći, u prvim minutima 31. marta 2010. godine, usvojila Deklaraciju o Srebrenici. Vreme će da pokaže da li smo se na taj način suočili sa strašnom istinom, da li smo se prodali Zapadu i da li je ovo dobro ili loše za srpski narod.. Mi u matici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Privedeni zbog grafita na pločniku

Izvor: B92, 01.Apr.2010, 09:45

Beograd -- Policija privela devet aktivista Inicijative mladih za ljudska prava koji su pred Skupštinom sprejom na trotoaru ispisali poruku "Ta teška strana reč genocid"...Policija je rano jutros, posle gotovo šest sati zadržavanja, pustila devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska prava,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.