Izvor: S media, 02.Apr.2012, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Deklaracija o "Saveznoj Republici Srbiji"

Šest manjih autonomaških stranaka, koje predvodi bivši komunistički funkcioner Živan Berisavljević, u nedelju su u Novom Sadu, na četvrtoj konvenciji o Vojvodini, usvojili Deklaraciju o formiranju "Savezne Republike Srbije", koju bi, po njima, trebalo da čine dve republike: Vojvodina i Srbija.

Vojvođani traže Saveznu Republiku Srbiju!

Pajtić: Vojvodina republika - neverovatna ideja

Jerkov: Ideja o republici nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nova, LSV je predlagao 1999.

Skupu, na kojem nije bilo više od 170 ljudi, u svojstvu predsednika Skupštine APV prisustvovao je i Šandor Egereši. Lider SVM Ištvan Pastor ocenio je da je većinska politika "okrenula leđa ideji autonomne Vojvodine, koju danas praktično nose samo manjinske stranke."

Bivši ministar poljoprivrede Dragan Veselinov rekao je da bi se ideja o vojvođanskoj republici mogla realizovati kroz nekoliko godina i predložio da se buduća federacija zove SR "Srbija i Vojvodina", po ugledu na Bosnu i Hercegovinu!

Skupu nisu prisustvovali predstavnici najveće autonomaške stranke LSV, koji smatraju da nije dobar momenat za ovakvu ideju. Učešće je otkazao i DSHV, uz obrazloženje da im tu nije mesto zbog koalicije sa Demokratskom strankom.

Novosti

Foto: Novosti

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.