Usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, formirano preduzeće koje preuzima naplatu karata

Izvor: Beta, 28.Sep.2022, 19:57

Usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, formirano preduzeće koje preuzima naplatu karata

Odbornici Skupštine Grada Beograda danas su izglasali rebalans gradskog budžeta za 2022. godinu i odobrili formiranje preduzeća koje će preuzeti naplatu karata u javnom prevozu.Za rebalans budžeta Grada Beograda glasalo je 57 odbornika, a protiv je bilo 36.Radio-Televizija Srbije (RTS) je javila da su odbornici gradske skupštine nekoliko sati raspravljali o rebalansu budžeta za 2022. godinu, koji je u odnosu na prethodni povećan za 4,5 odsto i iznosi blizu 154 milijarde dinara."Ako se doda i 19 milijardi, koliko će posle rebalansa iznositi budžeti gradskih opština, Grad raspolaže sa više od 170 milijardi dinara. Rebalansom će najviše sredstava biti iskorišćeno za pokrivanje troškova energenata do kraja godine", navodi RTS.Za gas je obezbedjeno 618 miliona dinara, a kada se dodaju ugalj, mazut, lož-ulje, to ukupno iznosi 1,07 milijardi dinara.Grad će u trećem i četvrom kvartalu ove godine za energente potrošiti više od osam milijardi dinara.Opštine će rebalansom dobiti 1,8 milijardi dinara za otplatu starih dugova.Rebalansom je obezbedjeno milijardu dinara za asfaltiranje ulica.Gradska čistoća dobiće i trista miliona dinara za javnu rasvetu.Planirano je da se za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima potroši dve i po milijarde dinara.Rebalansom je obezbedjeno i 1,8 milijardi dinara za oko 400.000 porodica koje imaju decu mladju od 18 godina.Vaučere u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"REZULTAT TEMELJNOG RADA NOVOG TIMA KOJI VODI BEOGRAD" Bursać: Uspeli smo da povećamo budžet grada za 4,5 posto

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2022, 13:54

Član Gradskog veća dr Boris Bursać izjavio je za portal SrbijaDanas.com da je rebalans budžeta Grada Beograda za 2022. godinu rezultat temeljnog rada novog tima koji vodi Beograd i izuzetno dobro osmišljen. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.