Usvojen program poslovanja PTT za 2009.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen program poslovanja PTT za 2009.

BEOGRAD - Upravni odbor javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" usvojio je na današnjoj sednici Program poslovanja tog preduzeća za 2009. godinu, kojim su predviđena značajna ulaganja u razvoj osnovne delatnosti, kao i njeno redefinisanje i reorganizaciju uz poslovnu transformaciju delatnosti podrške, saopštio je PTT.

Posebna pažnja biće usmerena na standardizaciju adresnog sistema u Srbiji i uvođenje automatskog procesa prerade pošiljaka, što podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i početak gradnje preradnih centra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Na taj način biće stvoreni i preduslovi za startovanje Hibridne pošte i Transportne poštanske logistike, istaknuto je u saopštenju.

U 2009. godini investiraće se u unapređenje kvaliteta postojećih i razvoj novih servisa, prilagođenih zahtevima tržišta, jer je "Pošta Srbije" spremna da "svaku inicijativu velikih korisnika pretvori u adekvatnu uslugu", kaže se u saopštenju.

"Ovaj realno projektovan program trebalo bi da obezbedi pozicioniranje 'Pošte Srbije' na profitne principe poslovanja u delu bazičnih servisa i istovremeno osigura kontinuitet definisane vizije - zadržavanje pozicije nacionalnog lidera na tržištu poštanskih usluga i obezbeđenje dominantnog učešća na nacionalnom tržištu novčanih usluga", navodi se u saopštenju.

Taj planski dokument, koncipiran prema propisanim standardima, koji obuhvata sve poslovne i razvojne ciljeve zasnovane na efikasnom angažovanju ukupnog proizvodnog i finansijskog potencijala JP PTT "Srbija", biće dostavljen osnivaču - Vladi Srbije, radi dobijanja saglasnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.