Usvojen budžet Vojvodine

Izvor: RTS, 31.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet Vojvodine

Vojvođanski Parlament usvojio budžet poslednjeg dana zakonskog roka. Za pokrajinsku vlast budžet istovremeno razvojan i restriktivan, za opoziciju rasipnički.

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su budžet poslednjeg dana zakonskog roka. I dok pokrajinska vlast ističe da je budžet istovremeno i razvojni i restriktivan, opozicija smatra da je rasipnički i nedomaćinski.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić kaže da je osnovni cilj da se zadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivo razvoja iz prethodne godine i da će rebalans budžeta uslediti posle usvajanja Zakona o nadležnostima i Statuta Vojvodine.

Budžet bi mogao, prema Pajtićevim rečima, da se svede na dva osnovna principa - zapošljavanje i štednju.

Pajtić je rekao da je predviđen niz mera za podsticaj zapošljavanja, a jedna od njih je dotiranje svakog radnog mesta sa 130.000 dinara pod uslovom da ono bude otvoreno najmanje dve godine.

Pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić naglasio je da je budžet realno planiran i ostvariv i da je potpuno podređen razvoju Vojvodine.

"Ukupan budžet će iznositi 59,8 milijardi dinara, od čega najveći deo, ili 41 odsto, čine transferna sredstva republike za obrazovanje i kulturu. Od privatizacije NIS-a dobićemo još 20,9, od izvornih prihoda 9,7 milijardi dinara, dok ostalo čine drugi sopstveni prihodi", rekao je Đukić.

Na rashodnoj strani najviše novca će se plasirati kroz Fond za kapitalna ulaganja (14,3 milijarde), za nova zapošljavanja predviđeno je pet, a za subvencije dve milijarde dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.