Usvojen Zakon o visokom obrazovanju u R. Srbiji

Izvor: SandzakPress.net, 27.Sep.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju u R. Srbiji

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju koji predviđa da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono tijelo, što bi trebalo da omogući kvalitetniji proces akreditacije. Za zakon je glasalo 134 poslanika, niko nije bio protiv, a nije bilo ni uzdržanih. Proces akreditacije do sada je obavljala Komisija za akreditaciju. Nacionalno akreditaciono tijelo finansiraće se iz prihoda od naknada za akreditaciju i provjeru kvaliteta visokoškolskih ustanova. To tijelo >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << podnosiće izvještaj o svom radu Vladi jednom godišnje, a izuzetno na zahtjev Nacionalnog savjeta i ministarstva. Predviđeno je da Komisija za akreditaciju bude stručno tijelo Nacionalnog akreditacionog tijela. Zakonom je predviđeno da članovi tijela za akreditaciju budu predstavnici Ministarstva prosvjete. (Beta)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju - za budžet 48 bodova

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2017

Skupština Srbije usvojila je večeras i Zakon o visokom obrazovanju koji predvidja da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono telo, što bi trebalo da omogući kvalitetniji proces akreditacije...Za zakon je glasalo 134 poslanika, niko nije bio protiv, a nije bilo ni uzdržanih...Proces...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.