Ušteđevinu poklonio bolnici, živi u kartonskoj kutiji!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ušteđevinu poklonio bolnici, živi u kartonskoj kutiji!

BUDIMPEŠTA - Penzioner iz Budimpešte Džoe Čarmaz živi na ulici u velikoj kartonskoj kutiji, pošto je prodao kuću i sav novac, kao i kompletnu ušteđevinu, poklonio dečjoj bolnici. Čarmaz je ukupno sakupio 130.000 evra i za taj novac je kupio skupocene medicinske aparate za Tuzolto Utka dečju kliniku u Budimpešti.

"Žalim decu koja zbog bolesti ne mogu da vode normalan život. Ja sam, hvala bogu, 89 godina bio potpuno zdrav i srećan i sada mislim da je red da nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uradim da i ta deca budu srećna", rekao je ovaj dobročinitelj koji je čitav radni vek proveo u dečjoj klinici.

Dodao je da uopšte ne žali što će ostatak života provesti u nemaštini, kada zna da je pomogao bolesnoj deci.

Njegov sin je umro od raka u 56. godini, a žena mu je preminula u martu ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.