Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2020, 12:32

Ustavni sud FBiH: Neustavna Vlada Tuzlanskog kantona

SARAJEVO - Odluka o imenovanju Vlade Tuzlanskog kantona na čijem se čelu nalazi premijer Denijal Tulumović nije u skladu sa Ustavom Federacije BiH (FBiH), s obzirom na to da na ministarskoj poziciji nema osobu iz reda Hrvata, mišljenje je Ustavnog suda FBiH dato na osnovu zahtjeva zamjenika federalnog premijera Jelke Milićević.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ustavni sud Federacije BiH za RSE: Bez potvrde da je Vlada TK neustavna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2020

Kata Senjak, predsjednica Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine izjavila je za Radio Slobodna Evropa kako ne može potvrditi da je ta pravosudna institucija donijela odluku da imenovanje Vlade Tuzlanskog kantona nije u skladu sa Ustavom Federacije BiH, kako su to objavili pojedini bh. mediji. „Sud...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.