Izvor: B92, 10.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ustav dobra osnova"

Čoka, Kraljevo -- Zoran Lončar kaže da Vlada Srbije neguje dobre međunacionalne odnose.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu kaže da je Vlada pokazala da zna da neguje dobre međunacionalne odnose i da u narednom periodu taj trend mora biti nastavljen.

Lončar je, kao predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije, tokom razgovora s pristalicama DSS-a iz Čoke rekao da je novi Ustav Srbije postavio dobre osnove za razvijanje dobrih međunacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa širom Srbije i u Vojvodini i da pruža mogućnosti za decentralizaciju države i ravnomeran regionalni razvoj.

"Ukinuli smo cenzus i uveli takozvani prirodni prag, a to je prvi zakon koji je Skupština u ovom sastavu, na predlog Vlade, usvojila. Time smo omogućili da u narednom sazivu Skupštine imamo izvorne predstavnike nacionalnih manjina. Podsetiću da nijedan njihov predstavnik nije bio u sadašnjem sastavu Parlamenta jer prethodna Vlada nije htela da menja Izborni zakon", kaže Lončar.

Lončar je obišao vojvođanske opštine Čoka, Novi Kneževac i Kanjiža i najavio nastavak ulaganja u te male vojvođanske opštine ako njegova stranka pobedi na izborima. Vlada Srbije je za investicije izdvojila šest miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana, a ta sredstva su namenjena tim opštinama.

"I te opštine treba da dobiju šansu, koju nisu imali priliku da dobiju nekoliko decenija u nazad, da se razvijaju. Nacionalni investicioni plan je najbolji pokazatelj. Ako se da prilika, s realnim investicijama, i tako male opštine su u stanju da kvalitetno sprovedu te projekte", kaže on.

"Infrastruktura u selima zahvaljujući Vladi"

Ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije, stranke koja je u predizbornoj koaliciji s DSS-om, Velimir Ilić izjavio je danas da je zahvaljujući Vladi Srbije infrastruktura ušla u sela širom Srbije, kako bi domaćin u selu imao isto što imaju stanovnici gradova.

"Kada se tako radi, nema potrebe da seoski domaćin odlazi u grad i pravi gradsku sirotinju zbog toga što nema put, telefon i trafo-stanicu", rekao je Ilić u Kraljevu.

"Sve ide po planu, sve što smo obećali privodi se kraju, a imamo i velike poslove za iduću godinu, za mandat nove Vlade, pa smo zato i prisutni širom Srbije, da građanima pokažemo šta to radimo i šta želimo da završimo" rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.