Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustaj, mala, svanulo…

Legnem pre neko veče da spavam i taman da me uhvati prvi san, a meni vrućina. Probudim se, uključim klimu i nastavim da dremam. I taman da zaspim, kad čujem komarce - zzzzzz…

Krenem da mlatim rukama i nogama i u neko doba sredim komančerose i vratim se u krevet. Jedva se nekako primirim ne bih li zadremala, kad neki zvuk, nalik na onaj koji proizvodi komarac, ali kroza san zaključim da se ne radi o njemu, već o nečem mnogo bučnijem. Bruji, zuji, kao da negde u daljini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sleće helikopter.

Ustanem, upalim sva svetla i na kraju zaključim da se ne radi ni o kakvoj neidentifikovanoj letilici, već o leptiru koji se zapleo u mrežu moje roletne - tik iznad moje glave. Vidim ja da od mog sna neće biti ništa ako ga ne uhvatim, pa krenem u akciju. Skočim nekoliko puta uvis, pa onda udalj, mlatnem svežnjem novina, a potom i ogromnim lenjirom i na kraju ove neravnopravne borbe, u kojoj moj neprijatelj, leptir, ima krila, ipak ga savladam. Vratim se po ko zna koji put te noći u krevet, pokrijem se preko glave, izbrojim do sto i natrag, ali san nikako da dođe. I u neko doba napokon se primirim i zaspim. Kad krenu nešto da gruva - bum, bum, bum, bum" Protrljam oči, oslušnem i očas zaključim - bubnjevi!

Uskoro će zora u Wiesbadenu, a sa obližnjih splavova na rekama dopire tehno muzika od koje mi podrhtava ceo nameštaj. E, tu se definitivno probudim, kapirajući, naravno, da u ovom slučaju nemam šanse da reagujem. Sem da navučem krpe i da se pridružim tom veselom Wiesbadenskom svetu, koji nema druge obaveze sem da se noću zabavlja - o trošku većine stanovnika, koji, verovali ili ne, noć koriste isključivo za spavanje!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.