Izvor: Blic, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usta puna gaćica

„Veliki Brat" sa poznatim ličnostima novo je dostignuće lokalne zabave na globalni način. Slobodno tržište novca i ideja, kao i sloboda svakog gledaoca da odlučuje o vlastitoj zabavi putem daljinca u ruci, nešto je čemu se nema šta prigovoriti. Svako i jeste ono što gleda. Voleli ovakvu vrstu „stvarne televizije" ili ne, tek jedan neverovatan mali detalj pada u oči. Sve, ili bar većina VIP ličnosti, ili bar one koje su najslavnije na našoj javnoj sceni, a koje se pojavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ovom programu na TV B92, u stvari su najveće zvezde televizije PINK. Od Big Laleta, koji je godinama bio začin u Minimaksovim emisijama, do narodnih pevačica iz Grand produkcije, preko voditelja i zabavljača Mace koji je zvezda Pinka i u Bosni i u Srbiji.

Očigledno je da zabavu, estradu i zvezde u oblasti masovne zabave, u ovoj zemlji pravi televizija PINK, i da bez nje i njenog učinka ni ova naša scena ne bi izgledala ovako kako izgleda. Takođe je očigledno da su se zvezde sa jedne televizije preselile na drugu. Stvar ništa ne bi bila neobična da se upravo ova televizija koja nam danas slavodobitno javlja kako je VIP Veliki Brat najgledanija emisija, nije godinama borila da dokaže kako prezire ne samo TV PINK, nego i sve vrednosti, estetiku, moral pa i ličnosti koje se tamo pojavljuju.

Ali logika novca ne gaji preteranu „ideološku" gadljivost – B92 se okitila zvezdama PINK televizije, i to je možda najtačniji pokazatelj kako je u tranziciji sve relativno. Željko Mitrović ima razloga da se oseti kao moralni pobednik, pošto je u oblasti pravljenja hit programa već godinama apsolutni šampion. „Turbo-folk estetika", toliko ismevana i kritikovana na B92, sada se preselila na tu kritičku televiziju – u svom punom obliku. Toliko punom da je onim čuvenim „Gaćicama" Goge Sekulić mnogima zapušila usta.

Ali, to i jeste priča o ovom trenutku. Novac briše sve. Kad neko želi da se opari, onda moraju da ispare sve moralne, filozofske i estetske dileme.

www.mirjanabm.com

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.