Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 18:36

Uspešno izvedena taktička vežba sa bojevim gađanjem

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske uspešno su danas izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Zajednički udar 2020" na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U tom vojnom kompleksu, u kome su pripadnici Četvrte brigade od 24. novembra, realizovana je obuka vojnika i starešina u uslovima bliskim realnim za borbenu upotrebu ključnog naoružanja koje se nalazi u jedinici.

Programom obuke predviđena su uvežbavanja taktičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnji i postupaka i realizacija bojevih gađanja pešadijskih, tenkovskih, mehanizovanih i artiljerijskih jedinica.

Kruna celokupne obuke su taktičke vežbe i taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, medju kojima je ova koja je danas izvedena.

Komandant Četvrte brigade pukovnik Novica Petrović istakao je da su jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u prethodnih deset dana realizovale sadržaje obuke.

Prema njegovim rečima, osim redovnih zadataka koje pripadnici Četvrte brigade obavljaju u Kopnenoj zoni bezbednosti, težište je na obuci kako bi bili spremni za izvršenje svih ciljeva i upotrebu jedinica.

Tokom realizacije svih aktivnosti, zaključio je pukovnik Petrović, preduzimane su sve propisane mere kako se zaštitilo zdravlje ljudi, imajući u vidu pandemiju virusa korona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uspešno izvedena taktička vežba sa bojevim gađanjem ZAJEDNIČKI UDAR 2020

Izvor: OkRadio.rs, 04.Dec.2020, 10:54

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske uspešno su izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Zajednički udar 2020“ na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“. Komandant Četvrte brigade pukovnik Novica Petrović istakao je da su jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u prethodnih deset...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.