Uspešna privatizacija Pančevca

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna privatizacija "Pančevca"

Nedeljni lokalni list "Pančevac" primer je dobre i uspešne privatizacije: zaposlenima su poboljšani uslovi rada, a novi vlasnik je ispunio data obećanja.
Lokalni nedeljnik "Pančevac" ove godine obeležio je 147 godina rada u novim prostorijama, sa novim vlasnikom i starim novinarima, koji sad imaju i mnogo više posla, ali i bolje uslove za rad.

Uz uobičajene lokalne teme na jednoj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada se mogu pročitati i vesti iz drugih opština u Južnom Banatu, a uveden je i podlistak na četiri strane na makedonskom, rumunskom, slovačkom i mađarskom jeziku:
"Za našu malu zajednicu ovo mnogo znači", istakla je Verka Mitkovska, novinarka redakcije na makedonskom jeziku. "Ove godine obeležavamo sedam decenija organozivanog doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu. Na ovaj način možemo u jednoj višenacionalnoj sredini da svojim komšijama približimo naš život, običaje i kulturu."
Kristijan Balteanu, novinar redakcije na rumunskom jeziku smatra da je informisanje na jezicima nacionalnih manjina veoma značajno i da je dobro što je to omogućeno u jednom privatnom lokalnom nedeljniku:
"Trudimo se da predstavimo bitne ličnosti iz rumunske zajednice koji se bave različitim poslovima. Posle mnogo godina intervju je baš Pančevcu dao je i naš proslavljeni reprezentativac u stonom tenisu Ilaja Lupulesku."
Zaposleni u "Pančevcu" imaju težak posao, jer moraju uvek da budu aktuelni, a novine izlaze jednom nedeljno. Zato moraju uvek da budu drugačiji od ostalih, naglašava Siniša Trajković, glavni i odgovorni urednik "Pančevca":
"Nedeljne novine ispunjavaju potrebe Pančevaca u smislu informacija na lokalnom nivou. Mogu da pročitaju kako je protekla prethodna nedelja, ali mi obrađujemo i zanimljive teme i trudimo se da skrenemo pažnju i na određene probleme i da ukažemo da pojedine propuste. Živimo u 21. veku u kojem je protok informacija veoma brz i do kraja godine posvetićemo se osvežavanju našeg sajta."
Za „Pančevac" je najvažnije da su mu i posle privatizacije čitaoci ostali verni i da ih ima sve više, a sa novim sadržajima i stranicama pisanih na jezicima nacionalnih manjina stvara se i nova istorija lista koja će jednog dana svedočiti o raznovrsnom životu ljudi u južnom Banatu.
rts.pancevo@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.