Uspešna borba protiv STERILITETA: Čekaju 100. BEBU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna borba protiv STERILITETA: Čekaju 100. BEBU

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja putem vantelesne oplodnje u svom devetogodišnjem radu "dobilo" je 95 beba, a u 2019. očekuju da će doći i do stote

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja putem vantelesne oplodnje u svom devetogodišnjem radu "dobilo" je 95 beba, a u 2019. očekuju da će doći i do stote.

Samo u prošloj godini ovo udruženje postalo je bogatije za devet novih članova, čime su, kaže, prezadovoljni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Imali smo dosta uspešnu 2018. godinu, po pitanju treće besplatne vantelesne oplodnje na nivou Republike Srpske, kao i pomoći od lokalnih uprava putem čega smo pomogli 18 porodica. Ono što nas čini presrećnim je što do danas imamo 95 beba, a ako Bog da u ovoj godini očekujemo i 100. bebu - rekla je Snežana Misita, predsednik Udruženja "Bebe".

Ona navodi i da članovi "Beba" i nakon što se ostvare kao roditelji - uvek su tu za Udruženje.

- Mi delujemo na nivou istočne Hercegovine. Imamo 198 porodica, a tri aktivna člana sve to prate. Međutim, kada su u pitanju neka dešavanja, poput seminara i slično, skoro svi naši članovi su spremni da pomognu. U svakom slučaju naš rad dao je rezultate i to su četiri razreda, od porodica koje nisu imale nade za potomstvo - dodala je Misita.

Udruženje ima veliku podršku u svom radu. Proces vantelesne oplodnje je veoma skup, košta od 5.500 do 15.000 maraka, u zavisnosti od problema koje parovi imaju.

- Mi makar jednom godišnje obiđemo celu istočnu Hercegovinu. Opština Nevesinje sufinansira po bračnom paru 4.000 KVM za vantelesnu oplodnju, Opština Bileća isto. Berkovići, Gacko i Ljubinje ne beže od toga, ali tamo nemamo članstva da bismo im pomogli. Drago mi što su nam vrata svuda otvorena - naglasila je Snežana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.