Uspešan i kao slikar i kao direktor

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešan i kao slikar i kao direktor

Drago Terzić iz Opova, direktor Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Pančevu, samouki je slikar čija su dela poznata širom Evrope.
Za 25 godina, Drago Terzić naslikao je na platnu i staklu više od hiljadu slika na kojima dominiraju plava i crvena boja, sa izuzetno jarkim nebom. To, kaže Terzić, nije slučajno:

"Jednostavno sam stekao utisak, i to slikama prenosim, da čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvari prirodu i da će jednog trenutka definitivno kad progori ozonski omotač nebo biti crveno, a ne plavo, i to je poruka koja opominje. Na mojim slikama nema ljudi, jer sam čoveka proterao sa svojih slika."
Drago Terzić žali za netaknutom prirodom kakva je nekad bila i zato su mu slike pune šarenog cveća i jarkih boja koje karakterišu naivno slikarstvo:
"Ono što me inspiriše od prvog dana jeste bajkovit život vojvođanskih ravnica, njihovih plodova, presahlih izvora života, pre svega mislim na bunare, stare vodenice i sve ono što je nekada značilo život."
Na mestu direktora Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Pančevu Drago je svakodnevno u kontaktu sa ljudima kojima je potrebna pomoć, a energiju za svoj rad, ako ističe, pronalazi u slikarstvu.
Terzićeve slike izložene su u brojnim galerijama širom sveta, a posebno je ponosan na veliki pehar koji je dobio na izložbi u Italiji kao najbolji inostrani slikar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.