Uslov za ulazak u Kekin klan – UBISTVO: Uhapšeni Crni Gruja bio član ganga, povezan sa tri ubistva, a osumnjičen samo za jedno

Izvor: Telegraf.rs, 19.Feb.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslov za ulazak u Kekin klan – UBISTVO: Uhapšeni Crni Gruja bio član ganga, povezan sa tri ubistva, a osumnjičen samo za jedno

Nenad Grujović, koji je danas uhapšen u Beogradu zbog posedovanja pištolja za koji nije imao dozvolu, u "Beloj knjizi" MUP-a o organizovanom kriminalu, upisan je kao pripadnik Kekinog klana.

Grujović, koji je proveo deset godina u pritvoru, na slobodi se nalazi od marta 2016. On je, naime, prvostepenom presudom osuđen na deset godina zbog pljačke pošte u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu prilikom koje je ubijen radnik Vesko Babović.

Sud nije uspeo da utvrdi ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od pljačkaša konkretno ubio Babovića, tako da je Grujović osuđen samo za pljačku.

Zanimljivo je, međutim, da se u "Beloj knjizi" MUP-a navodi da je uslov ulaska u Kekin klan bio da članovi imaju već izvršeno neko ubistvo ili pokušaj ubistva, čime se Keka zaštitio od ubačenih policajaca na tajnom zadatku.

Prema ovim navodina, grupa je izvršila više težih krivičnih dela za koja su podnošene krivične prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi: ubistva, pokušaja ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilničkog ponašanja, oduzimanja motornih vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge.

Foto: Privatna arhiva

U knjizi je Grujović naveden kao šesti stalni član ganga sa Novog Beograda i povezan je sa ubistvom Nikole Petrovića (24), ubijenim u klasičnoj sačekuši 9. novembra 2000. godine, na uglu ulica Đorđa Jovanovića i Milana Jovanovića u naselju Žarkovo.

Petrović je bio dobar drugar sa Nikolom Bandom (24), koji je ubijen meseca dana pre njega, 9. septembra, u Novom Beogradu. I za Bandinu smrt osumnjičeni su pripadnici “Kekine grupe”.

Oba ova slučaja, pored ubistva radnika u pošti, ostala su nerešena.

Iako osumnjičen za samo jedno od ovih ubistava, Grujović na slobodi čeka pravosnažnu odluku Apelacionog suda samo za smrt radnika u pošti. Međutim, on je eventualnu kaznu praktično već odležao jer je prošlo deset godina.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.