Ušli smo u novi talas

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 07:44

"Ušli smo u novi talas"

Zagreb -- U Hrvatskoj se situacija s pandemijom pogoršala, pa je ta zemlja sa oko 100 novozaraženih ponovo došla ne preko 3.000.

U nekim županijama je, zbog loše situacije, uveden i lokdaun, a vlada sada razmatra da pooštri epidemiološke mere.

Zamenica direktora hrvatskog Zavoda za javno zdarvlje Krunoslava cepaka, koji se gotovo svakodnevno oglašava o novim brojevimai starnju u Hrvatskoj, je gostujući na HRT i na pitanje da li je situacija zabrinjavajuća odgovorila: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ušli smo u novi talas.

"Bilo bi dobro da je i više ljudi vakcinisano, ali svesni smo situacije s nabavkom vakcina. Obuhvat vakcinacijom nije onakav kakav smo mogli da imamo", rekla je ona.

U Hrvatsku je do sada stiglo, naveo je Index.hr, 820.000 vakcina, od kojih je najviše Fajzerovih vakcina, gotovo 400.000, 100.000 Moderne i nešto manje od 100.000 Astrazenece. Takođe, u narednom mesecu najavljeno je još preko 1.4 miliona doza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.