MUP radi na uvođenju elektronskog polaganja testa za voznju

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP radi na uvođenju elektronskog polaganja testa za voznju

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) najavilo je danas da će ove godine raditi na uspostavljanju elektronskog polaganja testova za vozačke ispite.

- U sladu s restriktivnim budžetom, pokušaćemo da do kraje ove godine realizujemo barem osnovne delove tog projekta koji će isključiti štampanje papirnih testova i tako ubrzati i pojeftiniti čitav proces - kazao je novinarima šef Odseka za internet i vođa

tima za razvoj elektronske uprave MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Duško Sivčević.

On je novinarima, u pauzi skupa o E-upravi u Privrednoj komori Srbije, kazao da će elektronsko polaganje testova za vožnju omogućiti i posrednu zaštitu životne sredine, jer će se izbaciti upotreba papira, a time smanjiti i seča drveća.

Precizirao je da će budući vozači na polaganju dobijati elektronsku kombinaciju testa.

Plan je da se pored ostalog elektronski proverava i da li instruktor ima važeću licencu, što će biti automatski proveravano u Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i da li je instruktor zaista zaposlen u određenoj školi.

Sivčević je istakao da se elektronska uprava već pokazala isplativa i korisna za veliki broj gradjana u slučaju produženja registracije motornih priključnih vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima.

"Servis koji je uveden krajem 2012. doprineo je da se prošle godine 28 odsto od ukupnog broja produženja registracija vrši na tehničkim pregleda, što znači da nešto manje od 400.000 građana koristilo tu usliugu i nije dolazilo na šaltere MUP-a", rekao je on.

Sivčević je naveo i da MUP trenutno sa ostalim organima državne uprave radi i na zameni stare papirne vozačke dozvole za novu kartičnu dozvolu, a uslova za tu uslugu je da ima ličnu kartu sa čipom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro zamena vozačkih dozvola elektronskim putem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2014

Građani Srbije će uskoro moći da stare, papirne vozačke dozvole zamene za nove putem servisa elektronske uprave, rekao je danas šef Odseka za internet i vođa tima za razvoj elektronske uprave MUP-a Duško Sivčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MUP uvodi elektronsko polaganje testa za vožnju

Izvor: AutoBlog, 10.Feb.2014

Kako prenosi Beta, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je u ponedeljak da će tokom 2014. godine raditi na uspostavljanju sistema elektronskog polaganja testova za vozačke ispite. "U skladu s restriktivnim budžetom, pokušaćemo da do kraja godine realizujemo barem osnovne delove tog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.