Izvor: B92, 12.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro suđenje Haradinaju

Hag -- Suđenje Ramušu Haradinaju i dvojici kooptuženih za zločine nad Srbima na Kosovu počeće pred Haškim tribunalom uskoro.

Iduće nedelje biće imenovane sudije koje će voditi proces, rečeno je večeras na statusnoj konferenciji. Jedan od zapovednika OVK, Haradinaj je optužen za zlodela nad srpskim i drugim nealbanskim civilima, kao i Albancima koje je OVK smatrala nelojalnima, u okolini Peći i Dečana 1998. godine. Zajedno sa njim, optuženi su i njegovi potčinjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

Krajem prošle godine, sudija O Gon Kvon je kao okvirni termin za početak suđenja naveo mart. Vođa tima Haradinajeve odbrane Majkl O'Rajli juče je izjavio prištinskoj štampi da početak suđenja očekuje u februaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.