Uskoro se sastaju Putin i Makron?

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro se sastaju Putin i Makron?

Pariz -- Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, možda će se uskoro sastati, saopšteno je TAS-u iz Jelisejske palate.

Ipak, do kraja ove sedmice takvi razgovori nisu zakazani.

"Ove sedmice razgovori između dva predsednika nisu zakazani, ali uskoro će možda imati priliku da održe sastanak", izjavio je portparol komentarišući Makronovu izjavu o predstojećim razgovorima sa Putinom.

Portparol nije izneo detalje o mogućem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu sastanka.

U jučerašnjem intervjuu švajcarskoj televiziji RTS, Makron je rekao da je važno dati novi zamah strateškom dijalogu sa Rusijom.

On je, takođe, govorio o planovima za održavanje "novih sveobuhvatnih i sadržajnih razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u bliskoj budućnosti".

Makron je naglasio da bi voleo da razmeni mišljenje sa Putinom ne samo kao francuski predsednik, već i kao predsednik Grupe sedam (G7).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USKORO RAZGOVORI? "Možda bude sastanak ruskog i francuskog predsednika"

Izvor: Blic, 12.Jun.2019

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, možda će se uskoro sastati, ali do kraja ove sedmice takvi razgovori nisu zakazani, saopšteno je TASS-u iz Jelisejske palate.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.