Uskoro radovi na završetku stanice Prokop

Izvor: RTS, 29.Maj.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro radovi na završetku stanice "Prokop"

Železnice Srbije saopštile su da će uskoro započeti radovi na završetku izgradnje buduće glavne železničke stanice Beograd centar u Prokopu, koji se finansiraju iz kuvajtskog kredita od 26 miliona evra.

Železnice Srbije dobile su saglasnost kuvajtskog Fonda za arapski ekonomski razvoj na Izveštaj tenderske komisije za završetak izgradnje buduće glavne železničke stanice "Beograd centar" u Prokopu, izjavio je direktor Železnica Dragoljub Simonović i naveo da kuvajtski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kredit iznosi oko 26 miliona evra.

Simonović je rekao da to praktično znači da će posle zaključenja ugovora sa izvođačem radova, kuvajtski kredit postati operativan, a radovi u Prokopu uskoro početi, jer za to više nema nikakvih prepreka, prenosi Fonet.

Na tenderu za završetak izgradnje buduće glavne železničke stanice "Beograd centar" ponude su dale tri domaće kompanije, "Bauwesen" iz Lazarevca, "Sitimont" iz Zemuna i konzorcijum firmi okupljenih oko Energoprojekta.

Javnim pozivom predviđeno je da maksimalan rok za izvođenje radova na rekonstrukciji saobraćajnih kapaciteta u železničkoj stanici "Beograd centar" bude 420 dana, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro završni radovi na Prokopu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2014

Železnice Srbije saopštile su danas da će uskoro započeti radovi na završetku izgradnje buduće glavne železničke stanice Beograd centar u Prokopu, koji se finansiraju iz kuvajtskog kredita od 26 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.