Uskoro presuda Darku Šariću: Ostaje li u zatvoru sa MAKSIMALNOM KAZNOM?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro presuda Darku Šariću: Ostaje li u zatvoru sa MAKSIMALNOM KAZNOM?

Pred Apelacionim sudom juče je počela sednica za razmatranje žalbi na osuđujuću presudu Darku Šariću i ostalim okrivljenim za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Predviđeno je da sednica za razmatranje žalbi traje ukupno 10 dana.

Specijalni sud u Beogradu je nakon ponovljenog suđenja 10. decembra 2018. godine prvostepenom presudom osudio Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe na maksimalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kaznu od 15 godina zatvora.

Apelacioni sud sada treba da donese konačnu odluku o ovom slučaju.

Podsetimo, pvo nije jedini proces koji se vodi protiv Darka Šarića. Protiv njega i njegovih 16 saradnika se vodi postupak za pranje 22 miliona evra u Srbiji. Izlaganje završnih reči na tom suđenju Darku Šariću i grupi njegovih 16 saradnika optuženih za pranje 22 miliona evra u Srbiji, 18. februara je ponovo odloženo zbog izostanka branilaca šest optuženih. Zbog nedolaska na završnicu suđenja, sud je advokatima izrekao novčane kazne od po 120.000 dinara. Ovo je, inače, 23. put kako se suđenje za pranje para odlaže.

Ovog puta suđenje je odloženo za 23. mart i planirano je da traje celu sedmicu, zaključno sa 27. martom. Suđenje će se držati u Specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali. Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta. Novac je, između ostalog, ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru. Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali i da je reč o legalno zarađenom novcu.

Pored Šarića, u ovom slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović. Šarić se, nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Očekuje blažu presudu i - treće dete: Darko Šarić u sudnici ne skida osmeh

Izvor: Večernje novosti, 26.Feb.2020, 01:29

Sednica Apelacionog suda po žalbama u slučaju trgovine narkoticima. Optuženi Pljevljak nije skidao osmeh s lica gledajući trudnu suprugu Lanu Popović DARKO Šarić (50) treći put će postati otac. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", njegova supruga Lana Popović (40)...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.