Uskoro otvaranje Muzeja na arheološkom nalazištu u Vinči

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro otvaranje Muzeja na arheološkom nalazištu u Vinči

Muzej na arheološkom nalazištu u Vinči, posle zimske pauze, a nakon sanacije biće ponovo otvoren za javnost, najavila je direktorka te ustanove kulture Danica Jovović Prodanović, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Kako je navedeno, ona je naglasila da će pre toga, sredstvima grada Beograda, biti saniran krov muzeja, čime će se ukloniti šteta nastala tokom zime, zbog čega je otvaranje muzeja na kratko odloženo.

Prema njenim rečima, grad je, takođe, obezbedio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sredstva da se u narednom periodu nabave i montiraju klima-uređaji u depoima na arheološkom nalazištu "Belo brdo" u Vinči, čime će stepen optimalne vlage i temperature biti doveden na nivo neophodan za čuvanje muzejskih predmeta.

Muzej je sa novom, stalnom postavkom otvoren prošlog septembra, a predviđeno je da radi od aprila do oktobra, svakog dana osim ponedeljkom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvaranje Muzeja na arheološkom nalazištu u Vinči

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Apr.2013, 14:56

Muzej na arheološkom nalazištu u Vinči, posle zimske pauze, biće ponovo otvoren za javnost, najavila je direktorka te ustanove kulture Danica Jovović Prodanović. Međutim, pre toga sredstvima grada Beograda biće saniran krov muzeja, čime će se ukloniti šteta nastala tokom .. Pročitaj višeThe...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.