Izvor: B92, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro odluka o Haradinaju?

Priština -- Advokati Ramuša Haradinaja očekuju da Sudsko veće sledeće nedelje donese odluku o puštanju Haradinaja na slobodu do početka suđenja.

To je danas saopšteno iz kancelarije koordinatora odbrane Ramuša Haradinaja, koji je pred haškim sudom osuđen za zločine protiv srpskih i albanskih civila tokom sukoba na Kosovu, Majkla O'Rajlija. U saopštenju se navodi i da je ranije najavljena odluka Sudskog veća odložena zbog brojnih obaveza veća i drugih učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesa.

Haradinajevi branioci kažu da su optimisti i da veruju da će Sudsko veće prihvatiti njihov zahtev i omogućiti Haradinaju da bude na slobodi do 2007, kada očekuju da će suđenje početi.

Podsetimo, bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj predao se Tribunalu 9. marta, samo dan pošto je objavljena optužnica koja mu na teret stavlja zločine protiv srpskih i albanskih civila za vreme sukoba na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.