Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro knjiga o tome koje je izdao sklonište Ane Frank

Priča o tome kako je nađeno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i njena porodica od nacista u Amsterdamu, uskoro će biti pretočena u knjigu, najavio je izdavač.

Članovi tima koji istražuje ko je izdao sklonište Ane Frank i njene porodice tokom Holokausta, dobili su ponudu da objave knjigu, navodi agencija Asošiejted pres.

Knjiga "Ana Frank: A Cold Case Diary", o kojoj se najviše govorilo na prošlomesečnom Sajmu knjiga u Londonu, biće objavljena na leto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2020. godine, navela je izdavačka kuća "HerperKolins" (HarperCollins).

Bivši agent FBI Vinsent Penkok vodi međunarodnu istragu za rešavanje višedecenijske misterije izdaje skloništa Ane Frank u Amsterdamu 1944. godine.

Ana Frank (15), jedna od najpoznatijih žrtava Holokausta, umrla je u martu 1945. godine od tifusa u logoru Bergen-Belzen u Nemačkoj.

Njen otac je kasnije našao i objavio njen dnevnik koji je prodat u više miliona primeraka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro knjiga o tome ko je izdao sklonište Ane Frank

Izvor: B92, 03.Maj.2018

Priča o tome kako je nađeno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i njene porodice od nacista u Amsterdamu, uskoro će biti pretočena u knjigu, najavio je izdavač...Članovi tima koji istražuje ko je izdao sklonište Ane Frank i njene porodice tokom Holokausta, dobili su ponudu da objave knjigu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.