Izvor: Blic, 08.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro epilog afere 'pancir'

Uskoro epilog afere 'pancir'

Afera 'pancir', u kojoj je država zamalo oštećena za 300 miliona evra prilikom nabavke vojne opreme od kompanije 'Proizvodnja Mile Dragić', ipak će morati uskoro da bude pokrenuta sa mrtve tačke. Vrhovni sud Srbije će se ovih dana izjasniti o žalbi Dragićevih advokata koji su osporavali nadležnost Vojnog odeljenja Okružnog suda za ceo slučaj. Potom će predmet biti vraćen Okružnom sudu koji će morati da donese odluku hoće li se suditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miletu Dragiću i grupi osumnjičenih ili neće.

U Vrhovnom sudu nam je rečeno da su u pitanju dani kada će doneti odluku, a da ranije nisu mogli da razmatraju žalbu jer su bili godišnji odmori. Istraga u ovom slučaju je otvorena prošle godine, kada je ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio da je država u poslu nabavljanja vojne opreme od preduzeća 'Mile Dragić' oštećena za više milijardi dinara. U istrazi su osumnjičeni Mile Dragić, Prvoslav Davinić, bivši ministar odbrane SCG, general Milun Kokanović, pukovnici Jovica Vučković i Milovan Andrić i kapetan Igor Mihajlović da su oštetili državu za 300 miliona evra.

Javnost je bila nezvanično obaveštena da je u spornoj nabavci vojne opreme učestvovao i Svetozar Marović, tadašnji predsednik SCG, ali protiv njega ni policija ni tužilaštvo nisu ništa preduzeli.

V. Z. C.

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.