Uskoro dogovor o fabrici avio-komponenata

Izvor: RTS, 28.Okt.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro dogovor o fabrici avio-komponenata

U naredne četiri nedelje biće završeni pregovori sa kompanijom "Mubadala" o izgradnji fabrike avionskih komponenata u Srbiji, najavio vicepremijer Aleksandar Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će u naredne četiri sedmice biti završeni pregovori sa kompanijom "Mubadala" o izgradnji fabrike avionskih komponenata u Srbiji.

"Reč je o fabrici avio-komponenata za 'boing' i 'erbas' koja bi trebalo da zaposli negde oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 600 ljudi. Mislim da smo našli mesto u Zemunu zato što je njima važno da bude blizu aerodroma. To je ključni razlog, inače bismo dali u nekom manje razvijenom mestu i manje razvijenom delu Srbije", rekao je Vučić u Abu Dabiju srpskim novinarima.

Vučić je najavio da će tokom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima razgovarati i sa prestolonaslednikom UAE Muhamedom bin Zajidom i predstavnicima kompanije "Mubadala" koji bi u Srbiji gradili fabriku čipova.

Kako je istakao, Srbija će obezbediti sve tehničke uslove koje zahteva budući investitor.

"Pregovori su u toku. Ti pregovori neće biti laki, ali oni takođe žele zdrav biznis. Ne razumemo se oko opreme, ali možemo da obezbedimo zemlju, infrastrukturu. Sve što je skopčano za visoku tehnologiju, to ćemo njima prepustiti i tako ćemo učiti", naveo je Vučić.

Vicepremijer je izjavio da bi Srbija do 2020. godine mogla da bude regionalni lider u ekonomiji.

Vučić je istakao da je "Er Srbija" praktično već udvostručila prihode JAT-a, čemu su znatno doprineli i mladi ljudi iz Srbije koji se obučavaju u "Itihadu".

"To izgleda neverovatno, mi nemamo te uslove. A 78 mladih momaka i devojaka ovde imamo koji uče, koji nešto znaju i koji će to znanje preneti. To je za nas velika stvar i mnogo toga mora da se popravi. Važno je za Srbiju što će njeni kadrovi završavati obuku u kompanijama kao što je 'Itihad'", rekao je Vučić.

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predvodi srpsku delegaciju koja je 26. oktobra doputovala u Ujedinjene Arapske Emirate prvim letom "Er Srbije" na liniji Beograd - Abu Dabi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.