Uskoro direktni letovi između Srbije i SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro direktni letovi između Srbije i SAD

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su ispunjeni svi tehnički uslovi za uspostavljanje direktnih letova između Srbije i SAD i naglasila da se nada da će do toga doći u što skorije vrijeme.

Mihajlovićeva je, nakon zvaničnog potpisivanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlada Srbije i SAD sa američkim ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem, rekla da su nakon 23 godine prekida stvorene sve pretpostavke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za uspostavljanje direktnih avio veza, prenose beogradski mediji.

"Očekujemo razgovore vazduhoplovnih vlasti i dalje dogovore o tome kada bi mogli da budu direktni letovi, a ja zaista verujem da će to biti što pre, jer radimo na tome", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da Vlada ne brine za avione koji bi letjeli na relaciji Srbija - SAD, jer "Er Srbija" ima na raspolaganju razne mogućnosti od "erbasa 330", pa do drugih avione koji odgovaraju toj namjeni.

Kirbi je poručio da očekuje da letovi između SAD i Srbije budu uspostavljeni u "ne tako dalekoj budućnosti".

"Vlada SAD i Srbije smatraju da je riječ o mjesecima, ali je bolje postaviti to pitanje kompanijama koje treba da uspostave direktne letove. Kompanije su one koje ostvaruju profit. Mi kao vlade to ne činimo", rekao je Kirbi.

On je dodao da Sporazum koji je potpisan danas omogućava da više kompanija ima mogućnost da leti i ima direktne letove.

"Da li će to biti NJujork, Čikago ili Los Anđeles. Sve opcije su otvorene i zato kompanije moraju znati čime raspolažu da bi na kraju i zaradile na svemu tome", zaključio je Kirbi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.