Uskoro Centar za hemodijalizu u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro Centar za hemodijalizu u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA -

Centar za hemodijalizu u Bačkoj Topoli prve pacijente trebalo bi da primi 1. novembra, do kada je planirano da budu završeni građevinski radovi na rekonstrukciji objekta i edukacija medicinskog osoblja za pružanje te usluge, najavio je danas direktor Doma Zdravlja" Dr.Janoš Hadzi" Janoš Ađanski.

Pacijenti kojima je potrebna hemodijaliza neće morati da putuju u regionalnu bolnicu u Suboticu, rekao je Ađanski Tanjugu i dodao da će na sedam aparata, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, dnevno moći da se zbirne 23 pacijenta iz te i opštine Mali Iđoš.

Reč je o bolesnicima koji su tri puta sedmično odlazili u subotičku bolnicu na lečenje, a sada će hemodijalizu moći da obave u Domu zdravlja "Dr Janoš Hadzi" u Bačkoj Topoli, kazao je Ađanski.

Prema njegovim rečima, osnivanjem Centra za hemodijalizu pored približavanja zdravstvenih usluga pacijentima, biće rešen i višak medicinskog osoblja sa srednjom stručnom spremom u Domu zdravlja u toj opštini.

Osnivanje Centra, pored Ministarstva zdravlja, pomogla je i opština Bačka Topola opredelivši pet miliona dinara za adapataciju objekta, gde će se pacijenti lečiti, a koji se nalazi u dvorištu Doma zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.