Izvor: Blic, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskačite, vozimo snove

Uskačite, vozimo snove

Mercedes SL55 AMG

Vrhunska mašina, na šta je marka obavezuje. Ovaj model je najjača verzija najvećeg kabrioleta sa trokrakom zvezdom. Njegov osmocilindrični motor od 5,5 litara raspolaže sa 476 KS. Uz brojne vrhunske atribute, tu je i pokretni čvrsti krov koji SL za nekoliko trenutaka pretvara u kupe. Cena: oko 140.000 evra. Maserati spajder

Moćna mašina s kojom se čuvena italijanska fabrika vraća na najviše pozicije među >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maloserijskim proizvođačima. Ima sve što se očekuje od italijanskog kabrioleta - vrhunski dizajn, motor od 4,2 litra sa 390 'konja' i udobnu kabinu optočenu kožom i drvetom.Cena je oko 100.000 evra.

Ford tanderbird

To je tipično američki, veliki i luksuzan kabriolet, koji Holivud prosto obožava. Ima motor od 3,9 litara sa 252 KS i početnu cenu od oko 35.000 evra.

Lotus elis

Stručnjaci kažu da je izuzetak čak i među egzotičnim automobilima. Kao nastavljač tradicije lakih, malih i brzih engleskih kabrioleta, teži tek nešto malo više od 750 kg, tako da je sa svojih 120 'konja' brži od vetra, a košta oko 150.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.