Požar kod Ušća još nije pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Ušća još nije pod kontrolom

KRALJEVO -

Požar koji je noćas zahvatio oko 200 hektara borove šume u blizini varošice Ušće kod Kraljeva, još nije pod kontrolom, rekao je jutros Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

Očekuje se da u gašenje požara jutros budu uključeni i helikopteri Vojske Srbije.

Prema Kočovićevim rečima, specijalni vatrogasni helikopter i avion iz Ruske Federacije više nisu u Srbiji i na njih se ne može računati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na ovom terenu prostire se kompleks od oko 500 hektara visoke i guste borove šume, u koji je požar već zašao.

Kočović je objasnio da se radi o “krunskom požaru”, što znači da je vatrena stihija zahvatila krošnje borove šume.

“Teren je veoma nepristupačan, pa je ovakav požar veoma teško ugasiti sa zemlje, vodom iz naprtnjača”, rekao je Kočović.

U gašenju učestvuje oko stotinu pripadnika Sektora za vanredne situacije iz nekoliko gradova i dvadesetak meštana i radnika JP “Srbijašume”.

Požar je izbio na obroncima Golog brda, u blizini naseljenog mesta Kamenjani, desetak kilometara od Ušća desno od puta za Studenicu.

Meštani ovog kraja za sada nisu ugroženi, kao ni manastir Studenica, jer je požar na oko šest kilometara od manastira.

U poslednje dve nedelje ovo je četvrti veliki požar na području Ušća. U prethodna tri izgorelo je više od stotinu hektara mešovite i borove šume.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gori 200 hektara šume

Izvor: Studio B, 15.Sep.2011

Požar koji je u sredu uveče izbio u blizini Ušća zahvatio je oko 200 hektara borove šume i to je najveći požar u Srbiji od 2007. godine, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić...Istovremeno on je zatražio pomoć u dopremanju vode i angažovanje vatrogasnih...

Nastavak na Studio B...

Ušće: Požar može da se proširi, ugrožene i životinje

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2011

Požar koji je u sredu uveče izbio u blizini Ušća zahvatio je oko 200 hektara borove šume i to je najveći požar u Srbiji od 2007. godine, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić, koji je zatražio pomoć u dopremanju vode i angažovanje vatrogasnih ekipa iz...

Nastavak na Vesti-online.com...

KOD UŠĆA GORI 250 HEKTARA ŠUME

Izvor: Kurir, 16.Sep.2011, 01:09

KRALJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u četvrtak veče obišao je područje zahvaćeno požarom u blizini sela Kamenjani, kod varošice Ušće, gde od srede uveče gori više od 250 hektara borove šume...Požar koji je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić okarakterisao...

Nastavak na Kurir...

KOD UŠĆA I DALJE GORI, UGAŠEN POŽAR U PARKU ĐERDAP

Izvor: Kurir, 16.Sep.2011

BEOGRAD - Požar u blizini Ušća kod Kraljeva još nije stavljen pod kontrolu, dok je požar u Nacionalnom parku Đerdap ugašen, izjavio je jutros načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić...Prema rečima Marića, požar u blizini Ušća kod Kraljeva, prema najnovijim podacima,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.